Atacuri aeriene în Beirut: Cel puțin 22 de morți și 117 răniți

În urma unor noi atacuri aeriene israeliene asupra centrului Beirutului, cel puțin 22 de persoane au fost ucise și 117 rănite, conform unui raport al Ministerului libanez al Sănătății, citat de BBC News. Loviturile au vizat cartiere dens populate, precum Nweiri și Basta, iar martorii au observat două coloane de fum ridicându-se de la locul atacurilor.

O sursă de securitate libaneză a precizat că atacurile ar fi avut ca țintă o figură importantă din Hezbollah, deși identitatea acesteia nu a fost confirmată. Forțele de apărare israeliene (IDF) au descris zona ca fiind afiliată Hezbollah, însă nu au oferit detalii suplimentare despre lovituri.

La fața locului, salvatorii au folosit torțe pentru a căuta supraviețuitori printre dărâmături, în timp ce un incendiu puternic a izbucnit în fundal. Incidentul a avut loc într-o zonă care nu a mai fost atacată anterior de Israel și care se află la mare distanță de suburbiile sudice ale Beirutului, cunoscute pentru bombardamentele repetate.

În același timp, ONU a avertizat cu privire la încălcările dreptului umanitar, menționând că două persoane din forțele de menținere a păcii au fost rănite de un tanc israelian. În ultimele 24 de ore, IDF a atacat repetat pozițiile ONU, ceea ce a generat îngrijorări cu privire la securitatea pacificatorilor.

Conflictul a escaladat dramatic în ultima perioadă, Israelul continuând bombardamentele în sudul Libanului, în contextul tensiunilor dintre Israel și Hezbollah, susținut de Iran. Ambasadorul israelian la ONU a declarat că Israelul se concentrează pe combaterea Hezbollah și a solicitat relocarea forțelor de menținere a păcii UNIFIL pentru a evita pericolele.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment