Atenție! Ploaie și lapoviță în țară! Poliția solicită maximă prudență în trafic

Într-un comunicat de presă emis astăzi, autoritățile au avertizat asupra condițiilor meteorologice dificile care se vor instala în întreaga țară. Ploaia și lapovița sunt prognozate să afecteze drumurile și traficul în perioada imediat următoare.

Poliția face un apel la toți conducătorii auto să adopte o manieră prudentă de conducere și să adapteze constant viteza la condițiile de drum și trafic. În contextul unui trafic aglomerat, se avertizează că lapovița poate duce la apariția unor blocaje rutiere temporare. Conducătorilor li se recomandă să păstreze calmul, să fie înțelegători și să evite blocarea intersecțiilor.

Pentru pietoni, recomandarea este să-și sporească atenția și să evite, pe cât posibil, deplasarea pe partea carosabilă, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă. Autoritățile îndeamnă pietonii să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Echipajele poliției sunt deja în trafic, luând măsuri pentru asigurarea siguranței publice. În caz de urgență, cetățenii sunt îndemnați să apeleze numărul de urgență 112.

Populația este sfătuită să fie precaută și să respecte indicațiile autorităților pentru a preveni situații de risc în aceste condiții meteo dificile.

 

Comments (0)
Add Comment