Autoritățile locale solicită simplificarea procesului de defrișare a arborilor

În ultimii doi ani, modificările aduse cadrului legal privind eliberarea autorizațiilor pentru defrișarea arborilor în Chișinău au îngreunat considerabil acest proces. Conform noilor reguli, un arbore care necesită defrișare nu poate fi tăiat dacă are măcar un ram verde, fiind necesar să se aștepte până când arborele se usucă integral. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale.

„Acel arbore trebuie examinat în comisie, iar procesul poate dura luni de zile pentru a primi autorizația necesară de defrișare. Este un proces absolut birocratic, care necesită modificări. Am văzut rezultatele acestor procese și am observat mulți arbori care urmau a fi defrișați, dar din păcate autorizațiile nu au fost emise la timp”, a declarat primarul general, Ion Ceban.

Autoritățile locale consideră necesară simplificarea procesului de emitere a autorizațiilor de defrișare și au discutat de mai multe ori acest subiect cu autoritățile centrale.
„Urmează să fie înaintat un demers oficial pe numele prim-ministrului și președintelui parlamentului, cu solicitări de intervenție în legislație, pentru a simplifica aceste proceduri. Nu putem risca în continuare bunurile persoanelor sau vătămări și decese”, a subliniat edilul.

De asemenea, Întreprinderea Municipală „Spațiile Verzi” va pregăti un demers suplimentar pentru acele zone considerate de risc, pentru a urgenta procesul de elaborare a autorizațiilor pentru curățare sau defrișare.

CEBAN ION
Comments (0)
Add Comment