Bărbat din Siberia, condamnat la 18 ani pentru tentativa de incendiere a unui birou de recrutare

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din Siberia a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru tentativa de incendiere a unui birou de recrutare, a anunțat vineri serviciul rus de securitate FSB. Sentința a fost pronunțată de un tribunal militar regional, iar bărbatul a fost găsit vinovat de cooperare cu un stat străin, apartenență la o organizație teroristă și tentativă de atentat.

Conform anchetatorilor, bărbatul locuia în orașul Barnaul din regiunea Altai și a contactat „din proprie inițiativă” un reprezentant al unei organizații paramilitare teroriste prin internet, oferindu-și serviciile. El a confecționat sticle incendiare pentru a da foc biroului de recrutare, dar a fost arestat înainte de a duce planul la bun sfârșit.

În același context, FSB a raportat arestarea unui alt localnic din portul Feodosia, anexat de Rusia în 2014. Acesta, în vârstă de 30 de ani, este acuzat de înaltă trădare după ce a trimis informații despre poziția navelor rusești și fotografii ale unor situri militare prin serviciul de mesagerie Telegram, cu scopul de a direcționa loviturile ucrainene împotriva Rusiei. Recent, un terminal petrolier din Feodosia a fost atacat de forțele ucrainene și continuă să ardă de luni întregi.

Aceste evenimente subliniază atmosfera de represalii din Rusia, unde orice formă de opoziție față de războiul împotriva Ucrainei este sever reprimată. Mii de ruși au fost inculpați pentru critici aduse autorităților, iar zeci dintre aceștia au fost condamnați la închisoare pe termen lung pentru acuzații de înaltă trădare sau terorism. În plus, în luna septembrie 2022, au fost raportate cel puțin 12 atacuri cu cocktailuri Molotov asupra centrelor de recrutare, în urma decretării mobilizării parțiale a armatei ruse de către Vladimir Putin. Aceste acțiuni reflectă un climat de tensiune și frustrare în rândul populației față de mobilizarea militară.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment