CEC va examina astăzi cererea SIS de a-i exclude din cursa electorală pe candidații Partidului „Șansă” din Bălți și Orhei

CEC va examina astăzi demersul SIS privind eliminarea din cursa electorală a candidaților Partidului „Șansă” pentru primăriile Orhei și Bălți, Alexei Lungu, respectiv, Victoria Șapa. Într-o scrisoare expediată instituției electorale de către directorul serviciului moldovenesc de inteligență, Alexandru Musteață, se menționează că respectivii candidați ar avea conexiuni cu grupul Șor, prin urmare, „ar prezenta pericol la adresa securității statului”.

Musteață menționează că, în campania electorală, cei doi au promis implementarea proiectelor de infrastructură și a programelor social economice din „surse financiare provenite din spălarea banilor coordonată de oligarhul Ilan Șor”. Drept urmare, șeful SIS propune excluderea candidaților Partidului „Șansă” din cursă cu doar câteva zile înainte de alegeri.

Comisia Electorală Centrală a anunțat că va examina solicitarea luni, 30 octombrie 2023, începând cu ora 14:00, iar acest subiect va fi singurul de pe ordinea de zi.

În replică, reprezentanții formațiunii susțin că „această declarație zgomotoasă, făcută cu doar câteva zile înainte de alegeri, este o manipulare obișnuită a echipei criminale a Maiei Sandu”.

„Până în prezent, nu a fost deschis niciun dosar penal împotriva lui Lungu și Șapa. Toate declarațiile lui Musteață sunt încă o încercare de a împiedica membrii partidului nostru să participe la alegerile din 5 noiembrie”, se spune într-o declarație a Partidului „Șansă”.

Comments (0)
Add Comment