Centrul istoric al Chișinăului în schimbare: Proiectul de reabilitare al străzii Mihail Kogălniceanu continuă

Primarul General, Ion Ceban, informează că str. Mihail Kogălniceanu, o arteră importantă a centrului istoric al Chișinăului, se bucură de o schimbare radicală.

„Aici, au fost deja finalizate lucrările de reabilitare a trotuarelor pe partea impară a străzii, între str. A. Pușkin și M. Eminescu”, precizează edilul.

Mai exact, în cadrul lucrărilor, a fost decapată porțiunea de trotuar existent, instalatele bordurile, create casetele pentru spațiul verde, consolidată suprafața cu materia granulată, compactată cu stat de nisip, așternut pavaj de trei culori pentru delimitarea zonelor și amenajat pavajul tactil pentru nevăzători.

„Ce ține de partea pară a str. Mihail Kogălniceanu, tronsonul str. A. Pușkin și M. Eminescu, lucrările continuă”, spune Ion Ceban.

Acest proiect de reabilitare și modernizare a infrastructurii urbane din centrul istoric al Capitalei include renovarea acceselor pietonale la 5 străzi, și anume: Alexei Mateevici, Mihail Kogălniceanu, Mihai Eminescu, Vlaicu Pârcălab și Maria Cebotari.

Comments (0)
Add Comment