Cinci avioane care urmau să ajungă în Ucraina au aterizat de urgență la Chișinău

Cinci avioane care urmau să ajungă în Ucraina au aterizat de urgență la Chișinău, din cauza faptului că spațiul aerian din Ucraina a fost blocat. Avioanele au aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău în dimineața zilei de 24 februarie. 

Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către purtătoarea de cuvânt a Aeroportului Internațional, Rodica Rusu.

„Este vorba de cinci avioane din Azerbaidjan, Georgia, Emiratele Arabe Unite și Uzbekistan. Avioanele au aterizat din noapte spre dimineță, iar zborurile erau operate de Compania Malo. Avioanele trebuiau să zboare spre Ucraina, dar din motiv că acolo a început războiul, spațiul aerian a fost închis. Referitor la pasageri, mai multe informații nu cunosc, însă dacă va fi nevoie vor fi transportați spre Ucraina cu autocarele”.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popesc, a anunțat în această dimineață că autoritățile vor avea grijă de pasageri, iar autoritățile de resort sunt în contact cu autoritățile din statele vecine și cu alți parteneri externi.

În contextul, atacurilor militare, autoritățile de la Chișinău au solicitat cetățenilor Republicii Moldova care se află în vizită sau ședere în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins, cu echipe suplimentate.

Comments (0)
Add Comment