Complexul Memorial „Eternitate” va fi gestionat de municipalitate

Complexul Memorial „Eternitate” va trece în gestiunea municipalității. Despre acest lucru a informat astăzi, Primarul General, Ion Ceban, care a menționat că, decizie respectivă a fost luată după o discuție cu ministrul Apărării, care a avut loc miercuri, 17 aprilie.

„Am acceptat ca acest parc simbolic pentru cetățeni să fie la balanța Primăriei Chișinău”, a mai adăugat edilul, care, anterior, declara că, trecerea Complexului Memorial „Eternitate” la balanța municipalității a fost solicitată de mai multe ori de Guvern, deși nu exista vreun temei legal în acest sens.

În context, Ion Ceban a mai menționat că, a propus includerea subiectului pe agenda Consiliului Municipal Chișinău, iar astăzi urmează să fie votată transmiterea obiectivului la balanța Primăriei Chișinău, anterior, acesta fiind în gestiunea Ministerului Apărării.

Inaugurat la La 9 mai 1975, Complexul Memorial „Eternitate” încrucișează prin prezența sa un amalgam de evenimente petrecute în luptă și sânge, caracterizate cu îndurerare. Simbolistica sa profundă îl etalează printre cele mai vizitate obiecte turistice din Capitală.

Complexul Memorial „Eternitate” se extinde pe o suprafață de aproximativ cinci hectare.

municipalitate
Comments (0)
Add Comment