Conducerea țării a depus flori în memoria celor căzuți în război

În această dimineață, 9 mai, conducerea țării a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”, pentru a-i comemora pe cei căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial.

La ceremonie au participat șefa statului, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn.

„Astăzi îi comemorăm pe pământenii noștri care au luptat în Al Doilea Război Mondial pentru a readuce pacea pe continent. Astăzi sărbătorim pacea. Pentru că 9 mai 1945 a fost prima zi de pace pe continentul nostru. Și astăzi sărbătorim Europa. Europa fiind cel mai durabil și cel mai de succes proiect de pace. (…) Este o zi care ne amintește cât de vulnerabilă este pacea, cât de dramatic este războiul și că trebuie să facem absolut totul ca să nu permitem războaie pe continent și în lume. Pentru Republica Moldova cel mai scurt drum spre o pace sustenabilă este integrarea în Uniunea Europeană. Sărbătorim pacea și Uniunea Europeană astăzi, în același timp ne amintim de sacrificiul făcut de înaintașii noștri pentru ca noi să putem trăi în pace”, a declarat șefa statului, Maia Sandu.

Totodată, președintele Parlamentului a menționat că o lecție pe care oamenii trebuie să o învețe este că „în orice război nu există învingători”.

„Omenirea trebuie să învețe o lecție că în orice război nu există învingători, pierd toate părțile și cel mai tragic sunt viețile omenești care se pierd și nu se mai recuperează, și rămân durerea și amintirea care marchează generații și destine. Lecție pe care trebuie să o învățăm, uitându-ne și la ceea ce se întâmplă în proximitatea noastră. Astăzi este o ocazie în plus să ne amintim de cei care într-adevăr au contribuit să aducă pacea în Europa, să o păstrăm, să vorbim cât mai mult despre asta și să transmitem acest mesaj generațiilor viitoare”, a menționat Igor Grosu.

Comments (0)
Add Comment