Crime de război în Ucraina: 16 prizonieri uciși de soldații ruși!

Militarii ruși sunt acuzați că au executat 16 prizonieri de război ucraineni în apropiere de Pokrovsk, o localitate strategică din zona Donețk, pe care forțele ruse încearcă să o cucerească. Imagini apărute pe rețelele sociale sunt legate de această presupusă execuție, care, dacă se confirmă, ar reprezenta cel mai grav caz de execuție în masă de prizonieri pe frontul ucrainean, conform procurorului general al Ucrainei, Andrii Kostin, citat de Kyiv Independent.

„Execuția prizonierilor de război este o încălcare cinică și flagrantă a Convenției de la Geneva,” a subliniat procurorul general. Parchetul general ucrainean a anunțat că verifică autenticitatea materialelor video publicate pe rețelele sociale referitoare la presupusa execuție.

„Este cel mai grav caz cunoscut de execuție în masă de prizonieri de război ucraineni pe linia frontului,” a mai declarat Kostin. „Crimele și torturile la care sunt supuși prizonierii ucraineni nu sunt accidentale, ci reprezintă o politică impusă de conducerea armată și politică a Rusiei.”

În plus, la începutul lunii septembrie, rușii au mai executat trei prizonieri ucraineni în apropiere de Torețk, o altă localitate strategică vizată de trupele Moscovei. În prezent, Parchetul General de la Kiev investighează peste 50 de cazuri de execuții ale prizonierilor de război ucraineni.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

crimaPrizonierirazboirusiaucraina
Comments (0)
Add Comment