Iulia Zgherea are 34 de ani și a activat de mai bine de 10 ani în sectorul bancar. Fiind în concediul de îngrijire a copiilor, tânăra a decis să folosească acest timp pentru dezvoltarea personală și s-a înscris la cursurile din domeniul IT și digital desfășurate de EU4Moldova: Startup City Cahul.
„Suntem într-o eră a tehnologiei, în care totul se dezvoltă rapid, iar noi trebuie să mergem pas în pas cu ea. Digitalizarea se aplică acum în toate domeniile. Orice afacere are nevoie de ieșire către public prin publicitate online, un site, rețele sociale. În plus, încerc să înțeleg ce îmi place, ce mă pasionează și ce pot să fac eu mai bine”, afirmă Iulia Zgherea.
Inițial, Iulia a participat la cursul de Web Design din cadrul ICT4Women, iar ulterior s-a înscris și la cursurile „Creare pagină web” și „Dezvoltarea competențelor digitale”. Datorită cunoștințelor dobândite în cadrul acestora, tânăra a reușit să creeze platforma FitMama, destinată fe威而鋼 meilor care vor să se mențină în formă.
„Sportul este una dintre pasiunile mele, iar cu ajutorul mentorului Gheorghe Pădure și cunoștințelor acumulate, am reușit să dăm viață acestui proiect. Platforma urmează să o lansez în scurt timp și va ajuta foarte multe femei să scape de kilogramele în plus acumulate până la naștere, de ținuta incorectă sau stresul acumulat la serviciu. Vreau să ajut cât mai multe femei să înțeleagă că sunt frumoase, să se iubească și să reușească să îmbine modul sănătos de viață cu serviciul, îngrijirea copiilor sau treburile casnice”, a declarat Iulia Zgherea.
Tânăra îi încurajează pe toți cei care vor să-și dezvolte abilitățile digitale să urmărească constant activitățile EU4Moldova: Startup City Cahul și să nu rateze cursurile desfășurate în cadrul proiectului.
„Aceste cursuri sunt foarte benefice pentru fiecare dintre noi și nu contează din ce sector sau domeniu venim. Pentru mine acesta e abia începutul și mă bucur că sunt oameni, proiecte care ne ajută să înțelegem ce este digitalizarea”.
Cursurile au fost organizate de EU4Moldova: Startup City Cahul, proiect implementat de ATIC și finanțat de Uniunea Europeană, în parteneriat cu Ambasada Suediei.
Datorită proiectului EU4Moldova:Startup City Cahul, până în anul 2024, orașul Cahul va deveni primul „Startup City” din sudul Republicii Moldova. În regiune – Cahul, Taraclia, Leova și Cantemir – vor fi operate mai multe investiții pentru consolidarea potențialului economiei digitale, creșterea forței de muncă locale în domeniul TIC, dezvoltarea afacerilor bazate pe inovații, precum și sporirea competitivității și atractivității regiunii.