Deputat PAS, către Gavrilița: „Casa părintească nu se declară”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Virgiliu Pîslariuc a luat-o în râs pe actuala Prim-Ministră a Republicii Moldova, Natalia Gavrilița.

Printr-o postare pe o rețea de socializare, acesta a decis să modifice un vers din cunoscuta melodie a marelui artist, Mihai Ciobanu – „Casa părintească nu se vinde”, în – „Casa părintească nu se declară”, făcând aluzie în acest sens la imobilul de milioane a Nataliei Gavrilița, situat în sectorul centru al Capitalei, pe care aceasta nu l-a indicat în declarațiile sale de avere.

FOTO// Un deputat PAS a luat-o în râs pe Natalia Gavrilița: Casa părintească nu se declară

Sinteza.ORG amintește că, Natalia Gavrilița, noul Prim-Ministru al Republicii Moldova, locuiește într-o casă de lux, cu două niveluri, situată în sectorul Centru al Capitalei. Ca în cele mai bune tradiții ale politicienilor, imobilul acesteia nu se regăsește în declaraţiile sale de avere și interese personale din ultimii ani.

Printr-o investigație, jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au constatat că familia Gavrilița nu locuiește însă în apartamentul indicat în declarațiile de avere, ci într-o casă de milioane, cu două niveluri, situată în sectorul Centru al Capitalei. Bunul imobil ar aparține părinților noului Prim-Ministru, Valeriu și Nina Catrinescu și este protejat de ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS).

FOTO// Casa de MILIOANE a Nataliei Gavrilița, pe care NU a indicat-o în declarația de avere

De precizat că, legea 133 din 17 iunie 2016 privind declararea averii și a intereselor personale stabilește faptul că funcționarul trebuie să declare „bunurile mobile şi imobile, inclusiv cele nefinalizate, deținute în proprietate cu drept de uzufruct, de uz, de abitație, de superficie, inclusiv în calitate de beneficiar efectiv, de membrii familiei lui și de concubinul/concubina lui ori aflate în posesia acestora în baza unor contracte de mandat, de comision, de administrare fiduciară, a unor contracte translative de posesie şi de folosință, dar și bunurile transmise de către subiectul declarării cu titlu oneros sau gratuit, personal sau de către membrii familiei lui, concubinul/concubina lui către orice persoană fizică sau juridică în perioada declarării, dacă valoarea fiecărui bun depășește suma de 10 salarii medii pe economie”. 

Conform legii, în cazul angajării, al validării mandatului ori al numirii în funcţie, după caz, funcționarul respectiv trebuie să depună declaraţia de avere și interese personale în termen de 30 de zile de la data angajării, validării mandatului ori numirii în funcţie, indicându-se veniturile obținute de el, împreună cu membrii de familie, concubinul/concubina lui în anul fiscal precedent, dar și bunurile deținute şi interesele personale prevăzute la data depunerii declarației.

Comments (0)
Add Comment