Doi cetățeni azeri, descoperiți cu documente falsificate

Angajații Poliției de Frontieră au identificat în flux doi pasageri din R. Azerbaidjan, asupra cărora s-au depistat acte cu semne de falsificare. Cazurile au fost înregistrate în punctele de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe și Aeroportul Internațional Chișinău.

Ar fi obținut pe căi legale un permis de conducere falsificat, este declarația unui cetățean azer care a fost depistat în PTF Palanca. Străinul de 37 de ani s-a prezentat astăzi, 6 mai 2024, pe sensul de ieșire din R. Moldova în calitate de pasager în autocar. Conform criteriilor de analiză de risc, persoana a fost supusă unui control special, iar în rezultat s-a descoperit permisul de conducere, pretins a fi emis de către autoritățile de baștină. La verificarea suplimentară, cu ajutorul tehnicii din dotare, au fost confirmate suspiciunile polițistului de frontieră – actul era falsificat.

Cel de-al doilea cetățean azer a primit refuz de intrare în R. Moldova pe motiv că deținea un permis de ședere ucrainean falsificat. Bărbatul de 44 de ani a sosit în țară cu ruta aeriană „Tbilisi-Chişinău”, cu scopul de vizită. Acțonând conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus verificării adiționale în linia a doua de control. Ca urmare, asupra străinului a fost depistat pemisul de ședere falsificat.

În ambele cazuri, documentele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei suplimentare. Cercetările continuă.
 

Comments (0)
Add Comment