Dorin Recean dezvăluie dacă se va ieftini gazul din februarie

Guvernul nu intenționează deocamdată să micșoreze tarifele la gaz, declară premierul Dorin Recean. Acesta a fost întrebat, aflat într-o vizită de lucru la Strășeni, dacă CSE ar putea emite o Dispoziție privind aplicarea tarifului micșorat la gazele naturale, cu o dată anterioară, așa cum a cerut Renato Usatîi.

„Guvernul deja a întreprins foarte multe măsuri… Guvernul lucrează în continuare ca să avem achiziții mai bune de gaz. Vor mai scădea tarifele? Nu mă apuc eu să fac predicții. Eu întâi fac și după promit”, a conchis Dorin Recean, transmite democracy.md cu referire la realitatea.md.

Amintim că liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a expediat un demers în adresa Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). În documentul publicat de Usatîi se solicită emiterea unei Dispoziții privind aplicarea tarifului micșorat la gazele naturale, cu data din urmă, adică începând cu 1 februarie 2023. Usatîi susține că dacă CSE nu va emite o astfel de decizie, acesta își rezervă dreptul să meargă în instanța de judecată.

Anterior, Renato Usatîi a declarat că populația Republicii Moldova a fost furată de peste patru miliarde de lei doar în perioada februarie – martie 2023, ca urmare a gazului scump cumpărat de fostul ministru al Infrastructurii, Andrei Spînu. Ultimul a negat acuzațiile și a anunțat că-l așteaptă în instanța de judecată pe Usatîi.

Amintim că, după dezvăluirile făcute de Usatîi, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat un nou tarif la gaz de 16,73 lei pentru un metru cub, fără TVA. Astfel, cetățenii vor achita 18,07 lei/metru cub. Noile tarife vor intra în vigoare după publicarea deciziei ANRE în Monitorul Oficial.

Comments (0)
Add Comment