Dorin Recean laudă industria automotive din Moldova la Quality Hub din Glodeni!

Premierul Dorin Recean a mers la filiala din orașul Glodeni a companiei Quality Hub, care activează în industria automotive. Întreprinderea are 76 de angajați, pe lângă cei circa 200 de muncitori din orașul Bălți.

Împreună cu managerul întreprinderii, Bînzari Eduard, și șeful de producție, Mihail Mahu, prim-ministrul a făcut un tur al fabricii. În prezent, aici sunt cusute volane pentru mai multe mărci cunoscute de automobile – Dacia, Fiat, Volkswagen, Renault și Audi.

Premierul Dorin Recean a menționat că, în pofida contextului regional, industria automotive din țara noastră cunoaște o revenire dinamică, datorită avantajelor zonelor economice libere și a măsurilor întreprinse de Guvern în susținerea mediului de afaceri. „Republica Moldova oferă companiilor recunoscute la nivel internațional un mediu favorabil pentru creștere și producție orientată spre export”, a spus Dorin Recean.

Quality Hub este o companie internațională, cu capital român, cu peste 15 ani de experiență în asamblarea și verificarea calității produselor din industria automotive, electronică și microelectronică. 

În prezent, industria automotive din Republica Moldova numără peste 19 mii de angajați. Sectorul continuă să contribuie semnificativ la produsul intern brut – cu 12,7 %, potrivit datelor din anul 2022.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment