Experți: Unii miniștri sunt slabi. Vor fi înlocuiți în 3-4 luni

Dorin Recean se va descurca bine ca prim-ministru, dar nu a rezolvat problema personalului din Guvern. Despre aceasta a spus expertul Ian Lisnevschi în cadrul emisiunii Teritoriului Libertății de la Rlive TV.

„După părerea mea, nu a reușit să recruteze o echipă cu drepturi depline, vor urma schimbări de personal. Desigur, aceștia nu vor fi înlocuiți în primele două luni, dar acest lucru se va întâmpla cu siguranță în 3-4 luni. Unii miniștri sunt slabi. Mă refer la cei care au venit de la guvernarea precedentă. Sunt întrebări către sistemul de sănătate, către Ministerul Afacerilor Interne”, a explicat Lisnevschi.

La rândul său, fostul șef al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, îl numește pe Dorin Recean „un manager cu experiență”.

„Societatea va beneficia doar de această rocadă. Recean este un manager cu experiență, dar rămâne un mister cum va fi el ca politician. Cum va fi politicianul Recean?”, se întreabă Tanase.

În ceea ce privește noua componență a Cabinetului de miniștri, fostul președinte al Curții Constituționale a remarcat că „au fost înlocuite doar trei figuri cheie”.

„Andrei Spînu a plecat la un nou loc de muncă, iar două personalități marcante ale PDS au dispărut practic din peisajul politic. Vorbesc despre Natalia Gavrilița și Sergiu Litvinenco. Dispariția și excluderea lor nu este întâmplătoare. Dacă ascultați mesajul politic al lui Dorin Recean în Parlament, veți înțelege că s-a acordat multă atenție dezvoltării economiei, soluționării conflictului transnistrean și securității, iar reforma justiției nu mai este o prioritate”, a spus Tănase.

Comments (0)
Add Comment