Fosta pretoră Sinilga Școlnic, depistată cu o avere de peste 131.000 de lei nejustificată

Sinilga Școlnic, fosta pretoră a sectorului Ciocana, a fost identificată cu o avere nejustificată, conform constatărilor făcute de Centrul Național Anticorupție (CNA). Verificările efectuate de inspectorii de integritate au arătat că există o diferență de peste 131.000 de lei între veniturile obținute și averea dobândită de familia fostei funcționare în anul 2017. Școlnic nu a putut prezenta justificative privind proveniența acestor bunuri.

Potrivit Agenției Naționale de Integritate (ANI), „după rămânerea definitivă a actului de constatare, subiectului îi va fi întrerupt raportul de muncă, fiind decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică pe o perioadă de trei ani, cu înscrierea în Registrul interdicțiilor. În vederea confiscării averii nejustificate, cauza se va transmite instanței de judecată.”

Este important de menționat că Sinilga Școlnic a fost reținută de către ofițerii CNA în 2020, fiind bănuită de corupție. Se presupunea că, prin intermediul unui ofițer de investigații, aceasta ar fi cerut între 5000 și 10.000 de lei de la agenții economici implicați în comerțul ambulant stradal.

În septembrie 2021, procurorii anticorupție și-au retras învinuirile aduse Sinilgăi Școlnic. Ulterior, urmărirea penală a fost reluată, dar a fost din nou oprită.

Comments (0)
Add Comment