Franța trimite resurse militare suplimentare în Orientul Mijlociu

Franța va trimite resurse militare suplimentare în Orientul Mijlociu, pentru a aborda amenințarea iraniană și a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, după ce Teheranul a lansat un atac cu rachete balistice asupra Israelului, a declarat președinția franceză, după o reuniune de urgență a cabinetului de securitate. Preşedintele Emmanuel Macron a reiterat și cererea Franței ca Hezbollah să înceteze acțiunile sale teroriste împotriva Israelului și a populației sale, fără a oferi detalii despre ce mijloace militare suplimentare au fost trimise în regiune.

Discuţii franco-americane

Ministrul francez de Externe Jean-Noel Barrot a discutat cu omologul său american Antony Blinken, pentru a coordona eforturile diplomatice ale Parisului și Washingtonului de a asigura o încetare temporară a focului în Liban. Președinția franceză a mai declarat că va organiza în curând o conferință în sprijinul Libanului și i-a cerut ministrului de externe să călătorească în regiune pentru a lucra la eforturile diplomatice de reducere a tensiunilor.

Franța a trimis încă de luni un port-elicopter în regiune pentru a fi pregătit în cazul în care ar fi dat un ordin de evacuare.

Iranul anunţă încheierea atacului

Iranul a anunţat în această dimineață că atacul său a fost terminat, dar se teme de o nouă escaladare a situaţiei, în condiţiile în care Israelul și SUA au promis că vor riposta împotriva atacului.

SURSA

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

frantairanisraaelmacronsua
Comments (0)
Add Comment