Geniștii au lichidat în iulie 45 de obiecte explozive și 500 de cartușe

Geniștii Armatei Naționale au lichidat, pe parcursul lunii iulie anul curent, 45 de obiecte explozive și 500 de cartușe pe întreg teritoriul țării. Potrivit Ministerului Apărării, una dintre cele mai periculoase intervenții a avut loc în localitatea Cioburciu din raionul Ștefan Vodă, transmite IPN.

Ofițerul superior din cadrul Serviciului Geniu, maior Ivan Cornegruța, a declarat că la Cioburciu echipa Batalionului geniu a identificat și neutralizat patru proiectile de artilerie, o bombă de aruncător, șase grenade de mână, nouă focoase și 400 de cartușe.

În total pe parcursul lunii iulie, geniștii au executat 15 misiuni de deminare în localitățile din raioanele Ștefan Vodă, Anenii Noi, Nisporeni.

Ministerul Apărării atenționează populația, în cazul în care depistează un obiect exploziv, să apeleze imediat la numărul de urgență 112 sau să sune autoritățile publice locale. Este necesar ca locul în care este depistat obiectul suspect să fie marcat. Este categoric interzisă atingerea munițiilor cu mâna sau cu anumite obiecte.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment