Granturi mici pentru scopuri mărețe. Un centru de dezvoltare intelectuală din Cahul, digitalizat cu ajutorul Startup City Cahul

Mariana Pascal din orașul Cahul, în vârstă de 38 de ani, este profesoară de limba engleză, iar în anul 2018 a fondat centrul de dezvoltare intelectuală pentru copii KidsAcademy. Antreprenoarea afirmă că, în cadrul academiei, sunt desfășurate atât lecții fizice, cât și online, iar fiecare elev beneficiază de o abordare individuală.

 

„Scopul nostru este de a pregăti studenții pentru o lume în continuă schimbare și de a dezvolta abilitățile de care vor avea nevoie în viitor. Elevii sunt de diferite vârste, inclusiv adulți”, precizează Mariana Pascal.

 

Istoria centrului a început cu un singur oficiu, 35 de copii și doi profesori. După aproape șase ani, academia se mândrește cu 322 de elevi, 10 profesori și un portofoliu extins de 11 obiecte de studiu.

 

„În prezent, la KidsAcademy se predă Engleză, Programare, Robotică, Aritmetică Mentală, Pregătire pentru Școală, Dezvoltare timpurie, Citire Rapidă, Caligrafie, Triz, Mnemotehnica și Boom Art”, afirmă antreprenoarea.

 

Odată cu extinderea centrului, Mariana Pascal a înțeles că afacerea are nevoie de digitalizare, așa că a aplicat în acest an la programul de granturi mici din cadrul Startup City Cahul.

 

„Unul dintre obiectivele noastre a fost să digitalizăm serviciile companiei și, în special, aveam nevoie de un sistem de gestiune a relației cu clienții care să ne ajute să automatizăm lucrul administrativ. La Startup City Cahul am obținut un grant în valoare de 20 de mii de lei, care ne-a ajutat să facem acest lucru. De asemenea, am participat și la programul Digital Upgrade, unde am avut ocazia să experimentez lucrul cu un Tracker”, a menționat Mariana Pascal.

 

Antreprenoarea afirmă că proiectul Startup City Cahul a adus beneficii nu doar afacerii ei, ci întregii comunități.

 

„Pentru mine este o încurajare să văd că se întâmplă lucruri atât de frumoase în Cahul. Startup City Cahul unește comunități de antreprenori și le oferă oamenilor de afaceri oportunitatea de a interacționa și de a învăța unii de la alții, ceea ce este foarte important”, precizează antreprenoarea.

 

EU4Moldova: Startup City Cahul contribuie la consolidarea capacităților startup-urilor inovatoare în diverse sectoare și la pregătirea lor pentru investiții. Proiectul completează decalajul digital dintre capitală și sudul țării și asigură o dezvoltare economică mai echitabilă la nivel regional. Inițiativa este implementată în perioada 2020-2024 de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia.

Comments (0)
Add Comment