Grecia a blocat transportul muniției către Israel în portul Pireu

Muncitorii portuari din Grecia au blocat transportul unui container plin cu muniție destinat Israelului, refuzînd să încarce marfa pe o navă în portul Pireu.

Containerul, care ar fi fost transportat în Grecia prin Macedonia de Nord, urma să fie expediat în portul Israel Haifa.

Ca răspuns la apelurile din partea sindicatelor locale de a bloca muniția către Israel, muncitorii din portul Pireu s-au adunat și au luat o poziție fermă, împiedicînd transportul să continue.

Potrivit televiziunii de stat grecești ERT, muncitorii și-au exprimat solidaritatea cu poporul palestinian, scandînd sloganuri precum „Libertate pentru Palestina”.

Markos Bekris, președintele Sindicatului Portului Pireu, a lansat o declarație prin care condamnă transportul de muniție destinat conflictului aflat în desfășurare din Gaza.

„Am decis să nu permitem transportul de muniție de război din portul Pireu, care va continua genocidul asupra poporului palestinian”, a spus Bekris, subliniind că muncitorii nu își vor „păta mîinile cu sîngele poporului palestinian”.

De asemenea, Bekris a cerut Greciei să înceteze orice implicare în conflict, cerînd încetarea imediată a participării țării. „Cerem ca țara noastră să înceteze imediat angajarea în război”, a adăugat el.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment