Guvernul alocă 9 milioane de lei pentru repararea drumurilor afectate în raionul Telenești

Circa  9 milioane de lei vor fi alocate din Fondul de Intervenție al Guvernului pentru reparația și restabilirea drumurilor publice deteriorate în 9 localități din raionul Telenești, afectat de ploile torențiale cu grindină, din 11 iunie 2024. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Dorin Recean.

Astfel, de mijloace financiare vor beneficia consiliile satelor Chiștelnița, Crăsnășeni, Ciulucani, Nucăreni, Scorțeni, Coropceni și consiliile comunale din Suhuluceni, Ghiliceni și Tîrșiței.

Alte 388,99 mii de lei vor fi alocate pentru reparația acoperișului blocului locativ cu 5 nivele din  satul Țaul, iar 106,6 mii de lei – pentru reparația acoperișurilor a 14 case din regiune. Locuințele au fost prejudiciate de ploile torențiale cu grindină și vânt puternic, din 17 iulie 2024.

De asemenea, membrii CSE au decis alocarea sumei de 1,3 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor reparației sălii sportive a Instituției Publice Liceul Teoretic „Alecu Russo” din Orhei. Sala a fost avariată ca urmare a vijeliei, produsă la 11 iunie 2024.

Tot în urma vijeliei, a fost distrus acoperișul căminului pentru elevi nr. 2 al Instituției Publice Școala Profesională din Orhei. Pentru repararea acestuia, CSE va aloca circa 1,8 milioane de lei. 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment