Igor Dodon, întrevedere cu președintele Turciei: „I-am mulțumit lui Recep Tayyip Erdoğan pentru sprijinul acordat Moldovei”

„La Ankara, am avut o întrevedere cu președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan”. Anunțul a fost făcut de fostul președinte de țară, socialistul Igor Dodon, marți, 15 octombrie curent, pe rețelele sociale. Se află într-o vizită în Turcia la invitația partenerilor din Partidul Justiției și Dezvoltării.

„I-am mulțumit domnului Erdoğan pentru sprijinul acordat Moldovei. Turcia este un partener strategic al Republicii Moldova, fapt menționat în Declarația comună privind cooperarea strategică dintre Moldova și Turcia, semnată în 2018, în timpul mandatului meu de președinte. La invitația partenerilor noștri din Partidul Justiției și Dezvoltării, mă aflu într-o vizită de o zi în Turcia. Reamintesc că, în 2017, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a semnat un Memorandum de cooperare cu Partidul Justiției și Dezvoltării, condus de domnul Erdoğan”, a scris Igor Dodon.

În cadrul vizitei la Ankara, a avut și o serie de întrevederi de lucru: cu ministrul afacerilor externe al Turciei, Hakan Fidan; cu fostul ministru al afacerilor externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu; cu fostul vicepreședinte al Turciei, Fuat Oktay; cu miniștrii altor țări din regiune; cu conducerea Partidului Justiției și Dezvoltării, aflat la guvernare în Turcia, cu deputați în parlamentul Turciei din partea acestui partid politic.

„Am convenit asupra consolidării relațiilor interpartinice în interesul statelor și popoarelor noastre”, a mai scris el.

Comments (0)
Add Comment