Intensificarea cooperării moldo-germane, discutată de prim-ministrul Dorin Recean cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o discuție la Guvern cu un grup de oameni de afaceri din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană,  aflați în țara noastră pentru a participa la Forumul economic de cooperare Republica Moldova – Germania – România, organizat de Agenția de Investiții, în perioada 26 – 28 iunie.

La întrevedere s-a vorbit, cu prioritate, despre oportunitățile de investiții și de afaceri esențiale pentru a dezvolta economia și a crea mai multe locuri de muncă, fiind subliniată și necesitatea intensificării colaborării moldo-germane pe segmente de  interes comun.

„Guvernul Republicii Moldova creează condiții atractive investitorilor, cu accent pe debirocratizarea și digitalizarea proceselor, oferirea facilităților fiscale, creșterea productivității întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea infrastructurii și logisticii”,  a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Antreprenorii străini au apreciat dinamica pozitivă în dezvoltarea și modernizarea țării noastre, dar și în procesul de aliniere la standardele europene. De asemenea, membrii delegației au asigurat autoritățile de tot sprijinul necesar în oferirea expertizei și realizarea proiectelor comune.

Comments (0)
Add Comment