Ion Ceban: „Chișinăul își întărește legăturile internaționale la Forumul Orașelor Înfrățite din Iași”

În perioada 23-24 septembrie, viceprimarul Chișinăului, Olga Ursu, a participat la Forumul Orașelor Înfrățite, desfășurat la Iași, cu scopul de a consolida colaborarea dintre orașele înfrățite și de a identifica noi oportunități de parteneriat instituțional, în special în atragerea de fonduri nerambursabile.

„Chișinăul, cu o istorie bogată și o cultură vibrantă, a dezvoltat relații solide cu orașe din întreaga lume. Avem peste 18 acorduri de înfrățire și peste 40 de acorduri de colaborare, inclusiv cu Iași, București, Alba Iulia și Suceava”, a subliniat viceprimarul Ursu.

În cadrul evenimentului, Mihai Cebotar, șeful Direcției externe a Primăriei, a prezentat proiectul „Chișinău și Fonduri europene: oportunități pentru dezvoltare”, iar Daniela Muncă, șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, a discutat despre proiectele europene în domeniul educației.

Viceprimarul a menționat că, în prezent, Chișinăul beneficiază de investiții de peste 3 miliarde de lei (aproximativ 153 milioane de euro) din partea partenerilor de dezvoltare și instrumentelor de finanțare ale Uniunii Europene. „Ne dorim să creăm conexiuni care să aducă beneficii nu doar pentru Chișinău, ci și pentru comunitățile cu care colaborăm”, a adăugat ea.

Primăria Chișinău continuă să colaboreze cu orașele partenere pentru a promova dezvoltarea durabilă și a îmbunătăți viața cetățenilor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment