Ion Ceban, felicitări către toți lucrătorii Medical și a Farmacistilor în preajma Zilei profesionale. Edulul și-a exprimat recunoștința pentru toate eforturile depuse de ei

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a transmis felicitări și a acordat diplome de recunoaștere angajaților din domeniul medical și farmaceutic în preajma Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului. În declarațiile sale, edilul a evidențiat devotamentul și profesionalismul acestor angajați, exprimându-și recunoștința pentru efortul și curajul de care dau dovadă zilnic, mai ales în situațiile de criză.

Ion Ceban a subliniat importanța cadrelor medicale și a menționat că în timpul pandemiei de COVID-19, 70% dintre bolnavii din Republica Moldova au fost tratați în spitalele municipale, iar medicii au fost în linia întâi, evitând astfel un colaps al sistemului medical. Primarul a adăugat că Primăria Chișinău a investit aproximativ 500 de milioane de lei în sistemul medical municipal în ultimii 4 ani, pentru a crea condiții mai bune de muncă pentru medici și pentru a facilita tratamentul pacienților.

“Oamenii sunt cea mai mare bogăție pe care o are Republica Moldova, iar municipalitatea depune toate eforturile ca aceștia să muncească acasă și să aducă plus valoare calității vieții”, a declarat primarul.

Cu ocazia Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului, Primăria municipiului Chișinău organizează un eveniment cultural-artistic la Teatrul Verde din Parcul “Valea Morilor”. Evenimentul, care va avea loc vineri, 16 iunie, începând cu ora 18:00, va aduna pe aceeași scenă mai mulți artiști de notorietate, inclusiv Camerata Chișinău, Constantin Moscovici, Cristi Aldea-Teodorovici, Geta Burlacu, Aurel Chirtoacă, Ana Cernicova și alții. Intrarea la eveniment este liberă.

Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului este marcată anual în a treia duminică a lunii iunie în Republica Moldova, iar municipalitatea își exprimă astfel aprecierea și respectul față de contribuția semnificativă adusă de acești profesioniști la sistemul de sănătate al țării.

Comments (0)
Add Comment