Iranul propune un nou pact de apărare în Orientul Mijlociu

Iranul intenționează să-și consolideze alianțele și grupările militante din Orientul Mijlociu printr-un nou pact de apărare, conform informațiilor publicate marți de agenția Tasnim, citată de DPA. Pactul are ca scop crearea unei structuri de apărare comune pentru țările și grupările care fac parte din „Axa Rezistenței”, rețeaua de aliați ai Teheranului împotriva Israelului și Statelor Unite.

Potrivit proiectului, semnatarii pactului vor fi obligați să ofere sprijin politic, militar și economic între ei în cazul unui atac din partea Israelului sau a Statelor Unite. În prezent, grupările aliate Hamas și Hezbollah au suferit pierderi semnificative din cauza operațiunilor militare israeliene, iar liderii lor au fost țintiți sistematic.

Iranul a extins influența în regiune în ultimele decenii, formând o rețea de aliați statali și grupări armate în Irak, Siria, Yemen și Liban. Pactul de apărare este în prezent evaluat de Comisia pentru Securitate Națională și Politică Externă a Iranului și va fi supus dezbaterii în parlament.

Această mișcare subliniază intenția Iranului de a-și întări poziția în fața amenințărilor percepute din partea statelor rivale și de a consolida legăturile cu aliații săi regionali.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment