Irina Vlah critică planurile militare ale Maiei Sandu: „Militarii noștri au multe întrebări”

Irina Vlah, candidată la funcția de președinte al Republicii Moldova, a exprimat preocupări serioase legate de direcția în care este îndreptată armata țării sub conducerea actuală. Într-o declarație făcută cu ocazia Zilei Armatei Naționale, Vlah a ridicat întrebări privind scopurile reale ale investițiilor recente în sectorul militar.

„Militarii noștri au multe întrebări către președinte. De ce se planifică noi obiective militare? De ce se organizează exerciții cu instructori străini? De ce se cumpără armament? Este clar că Moldova se pregătește pentru ceva, iar militarii înțeleg că armata va fi folosită în acest scop,” a declarat Irina Vlah, sugerând că acțiunile actualei conduceri ar putea pregăti țara pentru o potențială „aventură” riscantă.

Candidata la președinție a avertizat asupra posibilelor consecințe ale unor astfel de decizii, făcând un apel la înțelepciune și prudență din partea președintei Maia Sandu.

„Putem doar să presupunem ce aventură a plănuit Maia Sandu. Dar, mă rog lui Dumnezeu să-i dea înțelepciunea să nu facă nimic care ar pune țara în pericol,” a adăugat ea.

În mesajul său de felicitare către militari, Vlah a subliniat dorința sa ca liderii „lipsiți de viziune” să nu folosească armata în mod necorespunzător.

„Astăzi, Moldova sărbătorește Ziua Armatei Naționale. Îi felicit pe militarii noștri cu această ocazie, iar dorința mea cea mai mare este ca liderii lipsiți de viziune să nu vă folosească în aventurile lor,” a spus Vlah, subliniind importanța stabilității și normalității pentru viitorul țării.

În încheiere, Irina Vlah și-a exprimat speranța că „timpul oamenilor nebuni trece” și că viitorul va aparține „oamenilor normali,” inclusiv soldaților și ofițerilor Moldovei.

Comments (0)
Add Comment