Jeleuri halucinogene vândute în Germania

Jeleuri gumate cu fructe care conțin muscimol, o toxină halucinogenă din ciupercile otrăvitoare Amanita muscaria, au fost puse în vânzare la distribuitoare automate din centrul Germaniei, în landul Hessa, informează Agerpres.

Detalii despre incident

Dulciurile periculoase au fost comercializate în opt distribuitoare automate din districtul Wetterau. Un tânăr care a consumat un pachet cu ursuleți gumați a fost transportat de urgență la spital, prezentând simptome de otrăvire.

Ancheta autorităților

O anchetă rapidă derulată de agenția de monitorizare a alimentelor din Wetterau a confirmat prezența muscimolului în jeleuri. Conform Biroului Federal pentru Protecția Consumatorilor și Siguranța Alimentelor din Germania, muscimolul este o substanță psihoactivă care poate provoca efecte psihologice grave și simptome de otrăvire.

Avertizări emise

Autoritățile locale au emis un avertisment în august, subliniind că acest tip de jeleuri este periculos pentru sănătate, în special pentru copii, deoarece pot fi confundate cu dulciurile obișnuite. Se precizează că fiecare pachet conține doar două jeleuri, dar fiecare are 5 miligrame de toxină halucinogenă.

Operatorul automatelor a fost instruit să retragă imediat produsul, iar un avertisment a fost emis la nivel local, federal și european. Autoritățile recomandă prudență în rândul populației, subliniind riscurile asociate consumului acestor dulciuri.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment