Joe Biden a venit cu un mesaj către teroriști, după atentatul din Kabul

Președintele Joe Biden a reacționat joi, 26 august, după incidentele din Kabul. Acesta a venit cu un mesaj adresat teroriștilor: „Nu vă vom ierta, nu vom uita, o să vă vânăm și vă vom face să plătiți!”.  

 De asemenea, Biden a spus că operațiunile de evacuare vor continua până la termenul stabilit, 31 august, și nu a exclus posibilitatea de a trimite forțe suplimentare în interiorul Afganistanului, dacă asta îi vor cere militarii în încercarea de a scoate cât mai mulți oameni din țară.

Astfel, șeful Casei Albe și-a apărat din nou decizia de a continua retragerea trupelor din Afganistan, conform înțelegerii pe care fostul președinte Donald Trump a avut-o cu talibanii.

„Acești teroriști ISIS nu vor câștiga. Îi vom salva pe americani. Îi vom scoate pe aliații noștri afgani. Iar misiunea noastră va continua”, a declarat președintele. „America nu se va lăsa intimidată”, a insistat el.

Biden a explicat că este în interesul talibanilor să aibă o bună colaborare cu americanii pentru operațiunile de evacuare. „Este în interesul lor ca ISIS-K să nu-i pună la încercare, iar noi să plecăm la timp”, a arătat președintele american.

Joe Biden le-a adus un omagiu celor 13 militari americani care și-au pierdut viața joi, 26 august, în atentatul de la aeroportul din Kabul. Acești militari care servesc în străinătate sunt „coloana vertebrală” a Americii, a mai spus președintele. Înainte de a răspunde câtorva întrebări din partea presei, Joe Biden le-a cerut celor prezenți la conferința sa de presă să țină un moment de reculegere.

„Nu ne  vom lăsa intimidați de acești teroriști ISIS, misiunea noastră continuă”, a menționat Joe Biden, care a avertizat că este posibil să mai existe alte atacuri în zilele următoare. El a promis că acești teroriști vor fi urmăriți, vor fi găsiți, deja există unele indicii și dacă va fi nevoie vor exista operațiuni speciale pentru a ajunge la ei.

Amintim că gruparea teroristă ISIS-K este considerată responsabilă pentru atentatul de joi de la aeroportul din Kabul, soldat cu peste 60 de morți, 140 de răniți, între care 13 militari americani.

Comments (0)
Add Comment