Luare de ostatici într-o închisoare din regiunea Volgograd

Mai mulţi deţinuţi au luat ostatici agenţi penitenciari, vineri, într-o închisoare din regiunea Volgograd din sud-vestul Rusiei, au anunţat autorităţile, adăugând că există victime.

În timpul unei comisii disciplinare la colonia penală nr. 19, “mai mulţi deţinuţi au luat ostatici angajaţi”, a precizat Serviciul Federal al Penitenciarelor (FSIN) într-un comunicat transmis pe Telegram, transmite democracy.md cu referire la adevarul.ro.

Conform sursei citate, există “victime” şi sunt în derulare “operaţiuni” pentru eliberarea ostaticilor.

Media de stat ruse, citate de Reuters, relatează că un angajat al închisorii a fost ucis.

Închisoarea, situată în oraşul Surovikino, este desemnată ca o colonie penală cu o capacitate de până la 1.241 de deţinuţi de sex masculin, conform site-ului serviciului penitenciar.

O fotografie neverificată distribuită de canalele de știri de pe Telegram ar arăta deținuți de la colonia penală deasupra unui gardian însângerat, relatează Moscow Times.

„Mai mulți deținuți au sechestrat personalul la o ședință a comitetului disciplinar al coloniei”, a declarat serviciul penitenciar, citat de TASS, fără a preciza numărul ostaticilor sau al atacatorilor.

Serviciile de urgență au declarat agenției de presă că trei deținuți au fost implicați în luarea de ostatici și că cel puțin un angajat al închisorii a fost ucis.

„Un grup de militanți ai Statului Islamic a preluat controlul asupra închisorii IK-19 din Surovikino, regiunea Volgograd, Rusia. Mai mulți ofițeri ai Penitenciarului Federal Rus au fost uciși, iar alții sunt în prezent ținuți ostatici”, scrie canalul de X Open Source Intel.

Comments (0)
Add Comment