Maia Sandu va efectua o vizită în Italia pentru a discuta cu diaspora despre „Planul pentru Moldova”

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate în alegerile prezidențiale, Maia Sandu, a anunțat astăzi că va efectua o vizită în Italia. Aceasta va discuta cu concetățenii din diaspora despre „Planul pentru Moldova”.

Dragi cetățeni din nordul Italiei, vă invit să discutăm în acest sfârșit de săptămână despre Planul meu pentru Moldova. Am nevoie de implicarea voastră și de ajutorul fiecăruia pentru a duce la îndeplinire obiectivele de dezvoltare a Republicii Moldova”, a spus Maia Sandu.   

Astfel, întâlnirea la Milano va avea loc pe 27 septembrie, la Torino – 28 septembrie, la Parma, 28 septembrie, Bologna – 28 septembrie, Padova – 29 septembrie, Verona – 29 septembrie, Brescia – 29 septembrie.

În Republica Moldova se desfășoară campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie curent.

Până în prezent, Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat opt candidați în cursa prezidențială. Este vorba de Alexandr Stoianoglo, desemnat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Maia Sandu, candidat al Partidului Acțiune și Solidaritate, Renato Usatîi, desemnat de Partidul Nostru, Vasile Tarlev, Partidul pentru Viitorul Moldovei. Alți candidați înregistrați sunt Ion Chicu, desemnat de Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, și Irina Vlah, desemnată de un grup de cetățeni. Aceștia sunt urmați de Andrei Năstase, desemnat de un grup de cetățeni și Octavian Țîcu – Blocul electoral „ÎMPREUNĂ”.

Alte patru dosare se află în proces de examinare. În total, 12 candidați ar putea concura pentru funcția de șef de stat.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment