Mentoratul în afaceri și finanțarea nerambursabilă, în vizorul tinerilor și agenților economici din regiunea Cahul. Subiectul, discutat în cadrul Business Breakfast

Ediția a opta a evenimentului Business Breakfast a adunat la centrul Inotek studenți, antreprenori și manageri de instituții publice, care au aflat informații utile despre „Dezvoltarea Afacerii prin Mentorat și Resurse de Finanțare Nerambursabile”. Subiectul a fost abordat de invitatul special al evenimentului, Anatol Palade, președintele AO „Centrul de Consultanță în Afaceri”. Înființată în anul 2000, AO „Centrul de Consultanţă în Afaceri” este o organizație de dezvoltare independentă și non-profit, care oferă servicii de consultanță axate, în primul rând, pe problemele dezvoltării mediului rural. De asemenea, oferă traininguri pentru întreprinderile mici și mijlocii, precum și consultanță în managementul carierei pentru tineri. În cadrul evenimentului, Anatol Palade a vorbit despre procesul de consiliere în privința identificării direcțiilor corecte de dezvoltare a unei afaceri.

Astăzi, atât tinerii și femeile care doresc să lanseze o afacere, cât și antreprenorii care au deja o afacere, au multe oportunități prin care pot aplica sau beneficia de finanțări. Am scos în evidență importanța înțelegerii acestei necesități de investiții și alegerea celei mai corecte surse de finanțare, deoarece acest pas poate reduce posibilitatea de a avea un eșec. Ar fi bine ca orice afacere, mai ales la început de cale, să aibă un mentor, un alt antreprenor care ar fi ca un exemplu și ar putea ajuta cu un sfat. Mai mult, cred că în următoarele etape și finanțatorii vor aplica acest model”, a menționat Anatol Palade, președintele AO „Centrul de Consultanță în Afaceri”.

Participanții au făcut schimb de experiență, networking, și au aflat detalii despre modul în care pot beneficia de mentorat și finanțare, cum pot iniția o afacere și cum pot îmbunătăți anumite procese, inclusiv în instituțiile publice.

Acest eveniment a adus o nouă perspectivă în domeniul antreprenoriatului și mentoratului. Eu am înțeles că pentru a fi un manager de calitate ai nevoie de un sistem bine gândit, pe care să-l gestionezi împreună cu echipa în care ai încredere. Pentru a deveni anteprenor, este important să cunoști toate beneficiile, dar și riscurile care pot apărea pe parcursul acestui proces”, a precizat Alexandru Șerepera, student la Facultatea Transfrontalieră de Științe Umaniste, Economice și Inginerești a Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Business Breakfast este un eveniment de networking pentru comunitatea de antreprenori din regiunea Cahul, organizat de Fundația Inotek și proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul, implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia.

Comments (0)
Add Comment