Mihail Popșoi: Cooperarea cu România este cea mai bună din istoria independenței Moldovei

Ministrul Afacerilor Externe Mihail Popșoi susține că relațiile Republicii Moldova cu România și Ucraina s-au îmbunătățit. Potrivit oficialului, în prezent, cooperarea este cea mai bună din istoria țării noastre după declararea independenței.

Ministrul de Externe susține că au existat perioade în care Republica Moldova a fost izolată total, iar autoritățile nu au efectuat nicio vizită în statele vecine.

„Cu România sunt cele mai bune relații din istoria independenței Republicii Moldova, or, ne amintim că nu cu foarte mult timp în urmă aveam o perioadă de izolare cvasitotală a Republicii Moldova. (…) Acea perioadă de tristă faimă a trecut, am întors acea pagină și sperăm foarte mult să nu ne întoarcem niciodată la un asemenea trecut rușinos. (…)”, menționează Mihail Popșoi. 

Potrivit ministrului, Români rămâne fără concurență la acest capital, la toate nivelurile începând de la șeful statului, prim-ministru, conducerea Parlamentului, europarlamentarii români, în special Siegfried Mureșan. De asemenea, Mihail Popșoi menționează că România a fost mereu aproape de Moldova, a ajutat-o atât la Bruxelles, cât și în alte Capitale europene, dar și la nivel bilateral. 

Șeful diplomației de la Chișinău a mai vorbit și despre sprijinul României, menționând repararea grădinițelor și acordarea resurselor pentru procurarea autobuzelor școlare. În opinia sa, fiecare dintre cetățenii Moldovei a simțit sprijinul de peste Prut.

sursa

mihai popsoi
Comments (0)
Add Comment