Ministrul de Externe de la Kiev consideră că Moldova nu merită, ca cererea sa de aderare la UE să fie examinată alături de Ucraina

Ucraina vine cu critici la adresa Georgiei și a Republicii Moldova și vrea ca cererea sa de aderare la Uniunea Europeană să fie examinată separat de cele două țări. Cu o asemenea solicitate a venit ministrul ucrainean de externe Dmitri Kuleba, transmite eurointegration.com.

„Cu tot respectul față de partenerii noștri georgieni și moldoveni, dar depunerea de către Moldova și Georgia a cererilor de aderare la UE arată acum ca o încercare de a atașa cele două vagoane la un tren ucrainean de mare viteză care se deplasează la Bruxelles. Cererea Ucrainei de aderare la UE într-un regim special ar trebui luată în considerare separat de cererile Georgiei și a Moldovei”, a declarat Kuleba.

Oficialul de la Kiev a criticat cele două țări pentru că nu au susținut sancțiunile față de Rusia.

„Apreciem solidaritatea georgienilor și a moldovenilor și suntem recunoscători pentru asistența umanitară. Cu toate acestea, din păcate, până acum nici Georgia, nici Moldova nu au susținut noile sancțiuni ale UE împotriva Rusiei. O astfel de poziție nu corespunde relațiilor de parteneriat dintre Ucraina, Georgia și Moldova în cadrul „trio asociat” și ilustrează în mod clar nedorința acestor țări de a contribui la securitate în Europa”, a spus Dmitri Kuleba.

Comments (0)
Add Comment