Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a discutat cu silvicultorii de la Întreprinderea Silvică Cimișlia despre campania de împădurire

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a avut astăzi o întâlnire cu silvicultorii de la Întreprinderea Silvo-Cinegetică  Cimișlia, unde a discutat despre mersul lucrărilor pentru campania de împădurire. Ministrul s-a arătat încântat de eficiența procesului de pregătire a solului, datorită utilajelor primite din fondul de stat, care includ un tractor, un mulcer și un rotovator, care au facilitat prelucrarea celor 100 de hectare destinate plantării din această toamnă.

În cadrul discuției, Sergiu Lazarencu a subliniat importanța modernizării sectorului silvic, menționând suportul Băncii Europene de Investiții (BEI) în accesarea a 200 milioane de euro. Fondurile obținute vor fi alocate pentru dezvoltarea infrastructurii forestiere, construirea de pepiniere moderne, depozite pentru lemn, precum și pentru implementarea unor măsuri de monitorizare mai strictă a pădurilor, și crearea condițiilor mai bune de muncă pentru silvicultori. 

„Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor este o prioritate pentru țara noastră. Numai prin investiții strategice și o colaborare strânsă cu întreprinderile silvice putem atinge obiectivul ambițios de a împăduri 145 mii de hectare în următorii 10 ani,” a declarat Ministrul Mediului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment