Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, discută cu silvicultorii din Orhei despre reformele în sectorul silvic

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, s-a întâlnit astăzi cu silvicultorii de la Întreprinderea pentru Silvicultură Orhei, care gestionează peste 23.000 de hectare de pădure. În cadrul întâlnirii, s-au discutat reformele care urmează să fie implementate în sectorul silvic, odată cu accesarea a 200 de milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiții (BEI). Fondurile vor fi utilizate pentru dezvoltarea infrastructurii, construirea de pepiniere moderne, achiziționarea de echipamente și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru silvicultori.

De asemenea, s-au abordat progresele realizate în cadrul Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor, precum și pregătirile pentru campania de plantare din luna noiembrie, în care vor fi împădurite aproximativ 290 de hectare în Orhei.

„Protejarea pădurilor și creșterea fondului silvic sunt priorități fundamentale ale Ministerului Mediului. Doar așa vom putea asigura păduri sănătoase pentru cetățenii Republicii Moldova,” a declarat ministrul Lazarencu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment