Moldova, România și Ucraina vor semna un Memorandum despre dezinformare

R. Moldova, România și Ucraina vor semna vineri, 5 iulie, la Chișinău, un Memorandum privind combaterea dezinformării, în cadrul celei de-a treia reuniuni trilaterale la nivel de ministere de Externe.

Evenimentul este găzduit de viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihail Popșoi, la care vor participa și ministra de Externe a României, Luminița Odobescu, și ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Liliana Barbăroșie, a subliniat importanța acestui Memorandum.

„Tema constituie un punct important de pe agenda discuțiilor. Ideea generală a acestui Memorandum este reducerea impactului manipulării, prin construirea unor ecosisteme informaționale rezistente și schimb de practici în combaterea dezinformării”, a explicat Liliana Barbăroșie.

Purtătoarea de cuvânt a MAE a mai precizat că în cadrul reuniunii vor fi abordate mai multe subiecte-cheie, inclusiv extinderea conexiunilor de curent și rutele alternative pentru gaze. La discuții va participa și ministrul Energiei de la Chișinău, Victor Parlicov.

De asemenea, se vor discuta proiecte concrete energetice, inclusiv conectarea rețelelor de energie și creșterea producției de curent electric.

Comments (0)
Add Comment