Noi fragmente de dronă depistate în zona de frontieră moldo-ucraineană

În după-amiaza zilei de azi, 17 februarie, au fost depistate noi fragmente de dronă în zona de frontieră moldo-ucraineană.

Despre aceasta informează Poliția de Frontieră.

Acesta au fost depistate în jurul orei 16:40, în apropierea localității Etulia Nouă, raionul Vulcănești.

Fragmentele dronei sunt asemănătoare celei de tip „Герань-2″. 

„Rapid, informațiile au fost transmise autorităților competente, iar accesul în zona unde s-au găsit resturile dronei a fost restricționat.

Fragmentele de dronă au fost depistate într-un câmp, la aproximativ 2 km de linia frontierei moldo-ucrainene și circa 5 km de localitate. 

Este important să subliniem că până la moment autoritățile au implementat toate măsurile necesare pentru a menține ordinea, liniștea și siguranța publică.

Pentru a preveni răspândirea informațiilor false și pentru a evita panicarea populației, vă rugăm să rămâneți calmi și să vă informați doar din prima sursă”, anunță Poliția de Frontieră.

Poliția de Frontieră a anunțat în ziua de 11 februarie că în zona frontierei moldo-ucrainene au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed”.

La scurt timp, președintele R. Moldova, Maia Sandu, premierul Dorin Recean și ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, au venit cu o reacție în care condamnă atacurile recente ale Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Inspectoratul General al Poliției a anunțat că în cadrul cercetărilor, specialiștii Secției tehnico-explozive a Poliției au depistat partea de luptă a dronei care conținea circa 50 de kilograme de explozibil.

Echipele de specialiști de la Bombteh au reușit să neutralizeze încărcătura explozivă.

sursa

dronahotar
Comments (0)
Add Comment