O tânără din Chișinău, amendată cu 175.000 de lei pentru trafic de influență în eliberarea certificatelor false de vaccinare COVID-19

O tânără din Chișinău a fost condamnată și sancționată cu o amendă de 175.000 de lei pentru trafic de influență, după ce a intermediat obținerea frauduloasă a certificatelor de vaccinare anti COVID-19. Potrivit Procuraturii Anticorupție, ea și alte persoane implicate au eliberat certificate false în schimbul unor sume de bani, fără ca persoanele respective să fi fost vaccinate. Sentința poate fi contestată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.


Potrivit Procuraturii Anticorupție, femeia și-a cumpărat inițial pentru ea certificatul de vaccinare, deși nu i-a fost administrat serul. Pentru document, ea a oferit 100 de euro unei persoane, care a susținut că are influență asupra medicilor de familie și angajaților din cadrul Instituției Medicale Sanitare Publice și că îi poate determina să introducă datele necesare în baza electronică și să elibereze certificatul de vaccinare, transmite democracy.md cu referire la zugo.md.

Totodată, în perioada mai – august 2021, femeia, împreună cu alte două persoane, a primit de la mai multe persoane suma de 1.380 de euro, prin transfer bancar, pentru eliberarea certificatelor de vaccinare.

În urma acestor acțiuni, încă patru persoane au obținut certificate de vaccinare COVID-19, fiind înregistrate în baza de date ca vaccinate, deși nu au fost imunizate în mod real.

Sentința poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Comments (0)
Add Comment