O viză falsificată și cartușe „uitate” în bagajele de mână

În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au depistat în flux trei cetățeni străini care au încercat să traverseze frontiera având un document falsificat și obiecte interzise. Într-un caz, unui străin i-a fost refuzată trecerea frontierei de stat.

Astăzi, 13 august 2024, printre pasagerii cursei sosite din Turcia, a fost identificat un cetățean al Algeriei în vârstă de 24 de ani. Împreună cu pașaportul său, cetățeanul a prezentat și o viză electronică, pretins a fi eliberată de către autoritățile moldovene. În cadrul verificării adiționale a vizei, polițiștii de frontieră au stabilit că este falsă. Acest fapt a și constituit motiv de a refuza intrarea străinului în R. Moldova. Cercetările continuă pe caz.

În alte incidente, în rucsacurile a doi tineri din Bielorusia și Ucraina au fost depistate câte un obiect metalic asemănător unui cartuș. Bunuri care sunt strict interzise la trecerea peste frontiera de stat. Străinii s-au prezentat ca pasageri la curse spre Budapesta și Antalya. Cartușele au fost ridicate, fiind transmise spre expertiză. 

Comments (0)
Add Comment