Octavian Țîcu îndeamnă la ruptura alianțelor cu PSRM

Octavian Țîcu, fost candidat al Blocului Împreună, a venit cu un îndemn către Maia Sandu și reprezentanții fracțiunii PAS. Acesta o îndeamnă pe șefa statului să rupă alianțele cu PSRM în opt raioane ale țării și să facă alianță cu forțele proeuropene. De asemenea, aceta o îndeamnă să facă remanieri în actuala guvernare a țării.

Potrivit lui Octavian Țîcu, eșecul referendumului constituțional este un blam al guvernării PAS.

„Știți de ce? Pentru că au făcut alianță cu socialiștii în opt raioane ale Republicii Moldova după alegerile din 2023, în loc să facă alianță cu forțele proeuropene, să cauți modalități de a face alianță măcar la Ștefan Vodă, măcar la Anenii Noi. 

Spargeți alianța cu socialiștii, doamna Maia Sandu. Spuneți despre pericolul forțelor ostile, dar stați în alianță cu socialiștii. Cum să-l conving pe domnul Anatolie Donțu de la Căușeni, unicul primar al Platformei DA, pe care l-ați hărțuit și l-ați scos din funcție. Sau cum să convingem susținătorii Platformei DA și a blocului Împreună dacă ați hărțuit forțele noastre proeuropene în această campanie”, a declarat Octavian Țîcu. 

De asemenea, acesta a subliniat că Maia Sandu și-a creat o mass-media docilă și a trăit în toți acești ani într-o bulă informațională greșită. 

„Ați trăit într-o bulă informațională greșită în care jurnaliști docili v-au creat o imagine absolut falsă despre ceea ce sunteți și guvernarea pe care o aveți și care au distrus și au lovit în forțele proeuropene și nici nu le-au dat acces în ultimile momente la informație, ca oamenii să știe că noi suntem o alternativă proeuropeană”, a mai declarat fostul candidat al Blocului Împreună.

Acesta o îndeamnă pe șefa statului să facă remanieri în actualul Guvern. 

Totodată, Octavian Țîcu a venit cu un mesaj către Andrei Spînu: „Nu contează ești vinovat sau nu, prezența dumneavoastră acolo e indezirabilă. Faceți un pas înapoi pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”. 

sursa

maia sanduoctavian ticu
Comments (0)
Add Comment