Plan de acțiune pentru următorii trei ani aprobat în cadrul Reuniunii părților la Convenția privind apa

Ministerul Mediului a participat la cea de-a zecea sesiune a Reuniunii părților la Convenția privind apa, care a avut loc în această săptămână la Ljubljana, Slovenia. În cadrul reuniunii a fost aprobat planul de acțiune și prioritățile pentru următorii trei ani în ceea ce privește protecția apelor. Experți din întreaga lume au discutat soluții pentru o gestionare mai bună a apelor și combaterea schimbărilor climatice.  


Reprezentând Repubica Moldova la reuniune, Victoria Gratii, șefa Direcției politici de management integrat al resurselor de apă, a prezentat experiența țării în gestionarea resurselor de apă, reformele, realizările recente din cadrul normativ și provocările din domeniu. Pentru Republica Moldova, unde principalele surse de apă sunt cele două râuri – Nistru și Prut – cooperarea transfrontalieră este cheia dezvoltării durabile și a utilizării raționale a resurselor de apă.


Cea de-a zecea sesiune a Reuniunii părților la Convenția privind apa s-a desfășurat în perioada 23-25 octombrie 2024. Reuniunea părților a demarat cu tema „Apele noastre, viitorul nostru: Cooperarea transfrontalieră în domeniul apei pentru a stimula reziliența la schimbările climatice”. Evenimentul se organizează o dată la trei ani și reprezintă cea mai mare platformă internațională care promovează cooperarea în gestionarea apelor la nivel mondial.


La 22 octombrie, partenerii programului „EU4Environment water and data”, finanțat de UE, au organizat o ședință de totalizare a rezultatelor. Republica Moldova ca parte a programului a participat la discuții, accentuând suportul continuu al UE inclusiv prin intermediul proiectului, au fost abordate rezultate, provocări dar și propuneri pentru viitorul program.


Mai multe detalii despre eveniment găsiți accesând linkul.

Comments (0)
Add Comment