Premierul Dorin Recean, la Congresul Național de Medicină Internă: „Vom continua să construim un sistem de sănătate modern și eficient, cu spitale și condiții europene”

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la cea de-a patra ediție a Congresului Național de Medicină Internă. Evenimentul cu genericul „Îmbunătățirea Practicii Clinice prin Inovație și Colaborare” a reunit peste 500 de medici de diferite specialități, experți naționali și internaționali, care au discutat strategiile inovatoare de prevenire, diagnostic și tratament, axate pe necesitățile pacienților. 

În discursul său, șeful Executivului a apreciat contribuția cadrelor medicale în dezvoltarea și modernizarea domeniului, extinderea și îmbunătățirea calității serviciilor oferite cetățenilor.

„Sunteți oamenii pe umerii cărora se ține întreg sistemul de sănătate al țării. Datoria noastră, a Guvernului, este să asigurăm infrastructura, investițiile și echipamentele necesare ca să vă puteți face munca în cele mai bune condiții, iar oamenii să beneficieze de cel mai bun ajutor medical posibil. O societate sănătoasă este o societate care poate să se dezvolte și să performeze”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Potrivit premierului, în ultimii 3 ani, condițiile în spitale au fost îmbunătățite prin investiții de 3 miliarde de lei – o sumă record pentru țara noastră. În același timp, după transferul spitalelor raionale în gestiunea Ministerului Sănătății, au fost făcute investiții de aproape 400 de milioane de lei în modernizarea infrastructurii acestora. De asemenea, cu 25% a fost majorat salariul personalului medical, cu 85% au crescut veniturile personalului non-medical și cu 35% cele ale medicilor legiști.

O altă realizare este renovarea a 60 de secții de diferit profil, reînnoirea parcului de autosanitare cu 184 de ambulanțe, instalarea a 127 de generatoare în toate unitățile sanitare din țară și inaugurarea celei mai mari Unități Primiri Urgențe din țară, dotată cu echipamente medicale de ultimă generație. Totodată, au fost deschise farmacii în 150 de localități rurale, iar peste 800 de mii de oameni au beneficiat de medicamente compensate, lista cărora a fost extinsă.

„Vă asigur că vom continua în același ritm pentru a avea un sistem de sănătate modern și eficient, cu spitale și condiții europene. Acum avem posibilitatea să facem parte din UE și să construim împreună o medicină performantă aici, la noi acasă”, a subliniat prim-ministrul Dorin Recean.

Timp de două zile, pe 13 și 14 septembrie, în cadrul Congresului Național vor fi susținute prelegeri despre inovațiile recente în domeniul medicinei interne. Programul mai include sesiuni științifice, prezentări de cazuri clinice complexe și simpozioane dedicate celor mai importante arii de specialitate.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment