Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat două afaceri din raionul Edineț: „Guvernul încurajează investițiile într-o agricultură modernă, competitivă și industrializată”

Aflat ieri într-o vizită de lucru în raionul Edineț, prim-ministrul Dorin Recean a mers să vadă două afaceri care promovează agricultura competitivă.

În satul Buzdugeni, antreprenorul Ianec Strelețchi a plantat, acum 7 ani, o livadă de pomi fructiferi – cireși și meri. Omul de afaceri a salutat sprijinul acordat de Guvern agricultorilor afectați de calamitățile naturale, menționând că a beneficiat și el de o compensație în valoare de 240 de mii de lei, fără de care nu ar fi reușit să refacă livada. Prima roadă, în urma ultimelor investiții, este așteaptă peste 3 ani.

„Apreciem ambiția și implicarea agricultorilor care, în pofida provocărilor, reușesc să construiască afaceri prospere și încurajăm investițiile într-o agricultură modernă, competitivă și industrializată”, a spus șeful Cabinetului de miniștri.

Premierul Dorin Recean a vizitat și afacerea Liliei Zaporojan „Mere-Nord”, din satul Cupcini, specializată în plantarea pomilor de măr și cireș. Antreprenoarea are o livadă performantă, plantată pe o suprafață de 74,19 ha, în care este aplicat sistemul de suport și de irigare, antigrindină și antiploaie. Anul trecut, întreprinzătoarea a obținut o roadă de 700 de tone. Produsele sunt vândute pe piețele locale și în străinătate.  

În discuții, Lilia Zaporojan a apreciat sprijinul în valoare de 500 de mii de lei, acordat de Executiv fermierilor afectați de intemperiile din 25 iulie 2023.

Comments (0)
Add Comment