Prim-ministrul Dorin Recean, la Ceadîr-Lunga: „Guvernul construiește în toată țara pentru a aduce Europa în fiecare localitate”

Aflat într-o vizită de lucru în raionul Ceadîr-Lunga, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat două proiecte implementate în cadrul Programului „Satul European”.

În satul Copceac, se construiește un complex sportiv modern, ce include și un bazin de înot. Centrul va oferi tinerilor și comunității locale oportunități pentru activități recreative și sportive. 

La Ceadîr-Lunga, prin intermediul programului „Satul European” a fost instalată o centrală electrică fotovoltaică, care va asigura cu energie regenerabilă 8 instituții publice – 6 grădinițe,  muzeul și Școala de Arte. 

„În raionul Ceadîr-Lunga, modernizăm și dezvoltăm localitățile împreună cu administrația publică locală. Guvernul construiește și va continua să construiască în toată țara pentru a aduce Europa în fiecare localitate”, a spus primministrul Dorin Recean.

În raionul Ceadîr-Lunga, au fost investite 70 de milioane de lei pentru implementarea a 19 proiecte în cadrul programului „Satul European”. Proiectele asigură locuitorilor o infrastructură mai bună, acces la apă și canalizare, mai multe școli, grădinițe și terenuri dotate și modernizate, dar și eficiență energetică.

Comments (0)
Add Comment