Primăria Chișinău modernizează grădinițele din Bubuieci

Viitorul depinde în mare măsură de grija și investițiile care se fac astăzi în copii. Primăria Chișinău a depus și va continua să depună mult efort pentru a îmbunătăți infrastructura educațională în municipiu, inclusiv în suburbii.

„În prezent, la Grădinița-creșă Nr. 1 din Bubuieci, se desfășoară lucrările de reconstrucție a gardului. Alocațiile prevăzute în bugetul municipal pentru acest proiect sunt de 900.000 de lei, iar contribuția locală este de 80.000 de lei. Urmează să fie efectuate și lucrări de amenajare a teritoriului grădiniței”, spune Primarul General, Ion Ceban.

Necesitatea finanțării acestui proiect din bugetul municipal a fost discutată anterior de Primarul General, Ion Ceban, atât cu administrația locală din Bubuieci, cât și cu angajații instituției preșcolare. Ulterior, în cadrul unei vizite în localitate, viceprimarul, Olga Ursu a analizat, împreună cu primarul, Alexei Percemlî și administrația grădiniței, etapele de implementare a proiectului.

Gardul vechi cu o uzură de peste jumătate de secol se află într-o stare deplorabilă și necesita intervenție stringentă.

„Primăria Chișinău susține financiar mai multe proiecte de investiții în infrastructura educațională din comuna Bubuieci. La Grădinița Nr. 2 urmează să fie efectuată etapa finală la lucrările de pavaj a curții, unde partener de investiții este și Primăria Capitalei. În anul 2022, municipalitatea a investit 1,2 milioane de lei în lucrările de construcție a unui nou acoperiș la Grădinița Nr. 1 și a unui gard și pavarea parțială a curții de la Grădinița Nr. 2. Totodată, Primăria Chișinău cofinanțează proiectul de construcție din temelie a primei Grădinițe din satul Bîc. Construcția a început în a doua jumătate a anului 2022 și se estimează a fi încheiată în anul 2026”, subliniază Ion Ceban.

Din 2020, în Bubuieci au fost realizate proiecte în parteneriat cu Primăria Capitalei, în valoare de peste 15 milioane de lei, inclusiv deschiderea a două noi linii de autobuz: nr. 21 și nr. 36, și extinderea, în raza comunei, a rutei de troleibuz nr. 37.

Anul acesta, precizează Ion Ceban, municipalitatea a bugetat 13,6 milioane de lei pentru implementarea proiectelor de infrastructură în comuna Bubuieci, și anume: continuarea lucrărilor la proiectul de construcție a Grădiniței în satul Bîc; construcția și reparația străzilor; alimentarea cu apă și canalizare a locuitorilor de pe str. Nouă; proiectarea unui bloc de studii la L.T. „Toader Bubuiog” și a unui edificiu social în satul Humulești; proiectarea și construcția unui teren sportiv cu acoperire artificială.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment