Primarul de Condrița cere demisia premierului și a președintelui țării

După o sută de zile de guvernare, primarul satului Condrita, Andrei Donica, solicită demisia premierului Dorin Recean și a președintei Maia Sandu. Edilul, care este și președintele Mișcării social-politice „Stop Genocid”, succesoarea de drept a formațiunii politice Mișcarea Profesioniștilor Speranța-Nadejda, spune că autoritățile prejudiciază cetățenii cu miliarde de lei prin diverse șmecherii și scheme.

De asemenea, Andrei Donica solicită desfășurarea alegerilor prezidențiale anticipate, concomitent cu alegerile locale din toamna anului 2023.

Andrei Donica a menționat într-o conferință de presă că genocidul se manifestă economic. Oamenii sunt supuși pieririi, făcând economii pentru medicamente, produse alimentare și pentru lucrurile vitale. Pensiile și alte alocați sociale nu acoperă nici pe departe necesitățile reale. Este o batjocură din partea guvernării.

Andrei Donică a mai spus că la rampă au ieșit formațiuni „care se joacă de-a politica” , organizează protestează la care cer achitarea facturilor. Spun ce e de făcut, dar nu fac nimic. Spre deosebire de acei manifestanți, el, în calitate de primar al localității Condrița, acționează. A identificat mijloace financiare pentru a acorda sprijin păturilor vulnerabile prin compensarea facturilor și acordarea mai multor ajutoare.

Andrei Donica a mai spus că va ataca în instanță statul pentru că nu asigură populației vulnerabile un trai decent. Primarul a făcut apel la persoanele aflate în dificultate să-l contacteze în cazul în care au nevoie de asistență juridică.

„Începând cu data de 3 iunie, oricine poate să ne telefoneze sau să ne scrie mesaje la numărul de telefon: 079773403. Așa, împreună vom stopa genocidul. Mișcarea noastră social-politică este diferită de alte partide politice. Noi concret vom face acțiuni și tot posibilul ca să demonstrăm că putem să ajutăm oamenii”, afirmă Andrei Donica.

Comments (0)
Add Comment