Primarul General al Chișinăului, Ion Ceban, critică CEC pentru confuzie în perioada electorală

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a criticat activitatea Comisiei Electorale Centrale (CEC), acuzând-o că creează confuzie și neclaritate în perioada electorală.

„Important Comisia Electorală Centrală să nu se intersecteze prea mult, pentru că eu am două luni de zile de când nu știu ce am voie să vorbesc sau ce nu am voie să vorbesc”, a declarat Ceban într-o conferință de presă. “Există un regulament aprobat în mare grabă pe data de 4 august, care viza perioada electorală care a început pe 7 august, fără consultări, fără nimic. Un regulament, de altfel foarte mult criticat de toate entitățile politice care sunt cu excepția uneia și normal, pentru că nu îi vizează modul direct sau chiar dacă-i vizează, atunci pot ocoli aceste lucruri, este vorba de PAS”, a declarat Ion Ceban în emisiunea „NeRedactat”.

Ceban a menționat că Primăria municipiului Chișinău a fost sancționată de CEC pentru că a utilizat informații de utilitate publică.

„Vreau să explic simplu încă o dată, noi am fost sancționați că am utilizat informații de utilitate publică, adică despre cât se cheltui bani pe proiectele municipale, despre ce fel de lucruri se realizează în municipiul Chișinău până la perioada electorală, de către o entitate care nu avea aceste competențe”, a spus Ceban. “Mi se pare grav, strigător la cer. Suntem în instanța de judecată”.

Ceban a mai declarat că a transmis zeci de cereri către CEC pentru a înțelege ce se poate și ce nu se face în perioada electorală, dar că răspunsurile primite au fost “în termeni generali”.

„Dar eu am încredere că oamenii văd totuși ce am făcut noi, ce facem noi, cu ce ne ocupăm, ce realizăm ce obiectivi avem și chiar și în lipsa acestei posibilități de a explica și de a arăta și de a vorbi, oamenii sunt suficienți de informați”, a concluzionat Ceban.

Comments (0)
Add Comment