Primarul orașului Vulcănești, prins la vamă cu marfă nedeclarată

Primarul orașului Vulcănești a fost prins de oamenii legii, după ce a trecut vama, cu mai multe bunuri nedeclarate, introduse fraudulos pe teritoriul Republicii Moldova. În cadrul audierilor, acesta a refuzat să ofere orice explicație.

Potrivit Poliției de Frontieră, cazul s-a produs în seara zilei de 14 noiembrie, după ce un automobil de model Chevrolet Cruze a trecut toate procedurile de control de frontieră și vamal, prin punctul de trecere a frontierei Vulcănești-Vinogradovca.

Pe traseul M3, care duce spre orașul Vulcănești, oamenii legii au stopat regulamentar mijlocul de transport și l-au supus controlului special. Drept urmare, polițiștii au depistat un lot comercial de mărfuri, transportat fără acte ce ar demonstra declararea acestora organului vamal.

Pe caz este documentat un moldovean de 49 de ani. Acesta a refuzat să ofere orice explicație. Astfel, marfa, dar și transportul său au fost ridicate, iar investigațiile pe caz continuă.

Potrivit surselor pulsmedia.md, mașina aparține primarului orașului Vulcănești. Este vorba despre Victor Petrioglo, din partea „Partidului Nostru”, condus de Renato Usatîi. În 2022, presa scria despre faptul că Petrioglo avea statut de învinuit într-o cauză penală pentru depășire a atribuțiilor de serviciu, după ce și-a angajat încă un vice-primar, prejudiciind bugetul administrației publice locale cu 54.156 lei.

Comments (0)
Add Comment